2008. április 14., hétfő

Rizibizi másképp

Hozzávalók


1 kg friss, hüvelyes zöldborsó
20 dkg rizs
1 csomó zöldhagyma, zöld szárával együtt
2 szelet császárszalonna
2 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj

őrölt bors
1 evőkanál frissen vágott petrezselyem
25 dkg reszelt parmezán

A zöldborsót kifejtjük, a hüvelyeket megmossuk, és 5 deci vízben legalább 20 percig főzzük. A szalonnát egészen apró kockákra vágjuk, a vaj meg az olívaolaj keverékében kisütjük. A pörcöt félretesszük, zsírjában megfuttatjuk a felaprított hagymát, majd a rizst és a petrezselyem felét rászórjuk. További 3 percig pirítjuk, végül zöldborsóhüvely leszűrt főzőlevével felengedjük. Megózzuk, megborsozzuk, és a kifejtett a zöldborsószemeket is hozzáadjuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a leve nagy része el nem fő, illetve amíg a rizs meg nem puhul. Sajttal és a megmaradt petrezselyemmel összekeverve kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...