Hozzávalók
1 kg friss, hüvelyes zöldborsó
20 dkg rizs
1 csomó zöldhagyma, zöld szárával együtt
2 szelet császárszalonna
2 dkg vaj
2 evőkanál olívaolaj
só
őrölt bors
1 evőkanál frissen vágott petrezselyem
25 dkg reszelt parmezán
A zöldborsót kifejtjük, a hüvelyeket megmossuk, és 5 deci vízben legalább 20 percig főzzük. A szalonnát egészen apró kockákra vágjuk, a vaj meg az olívaolaj keverékében kisütjük. A pörcöt félretesszük, zsírjában megfuttatjuk a felaprított hagymát, majd a rizst és a petrezselyem felét rászórjuk. További 3 percig pirítjuk, végül zöldborsóhüvely leszűrt főzőlevével felengedjük. Megózzuk, megborsozzuk, és a kifejtett a zöldborsószemeket is hozzáadjuk. Kis lángon addig főzzük, amíg a leve nagy része el nem fő, illetve amíg a rizs meg nem puhul. Sajttal és a megmaradt petrezselyemmel összekeverve kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése