2008. április 14., hétfő

Mustáros szelet

4 szelet, kicsontozott sertéshús (karaj, comb, tarja), 1 pohár tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 4 evőkanál mustár, 4 gerezd fokhagyma, grill fűszer, ételízesítő, liszt, olaj.
A kiklopfolt hússzeleteket fűszerezzük, ételízesítővel megszórjuk. A fokhagymát tisztítás után apróra vágjuk, forró olajban megfuttatjuk, majd a húst, lisztbe forgatjuk, és mindkét oldalát elő sütjük.Az elősütött hússzeleteket jénai tálba rakjuk, ráöntjük a fokhagymás olajat és kb. 150 ml vizet. Minden szelet húsra egy-egy evőkanál mustárt kenünk, majd ételízesítővel összekevert tejföllel meglocsoljuk, végül reszelt sajttal megszórjuk. A tálat alufóliával befedjük és forró sütőbe tesszük.15 percig sütjük, ezután a fóliát leszedjük. Szép pirosra sütjük. Kukoricával dúsított rizzsel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Citromos keksz

Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg zsírszegény vaj, 2 tojás, 20 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, 1 kávéskanál szódapor, 1 fél citr...