2008. április 3., csütörtök

Narancsos kacsa recept

Egy kedves ismerősömmel készítettük el ezt a csodálatos kacsát, nagyon finom, érdemes kipróbálni :)
1,5 kg-os kacsa,  só és bors,  5 narancs, vaj, 1 hagyma, 30 g liszt, 5 dl szárnyashúsleves
A megtisztított kacsa belsejét jól fűszerezzük meg sóval. Pucoljunk meg két narancsot, szedjük cikkelyekre, borsozzuk meg és töltsük a kacsába, majd kötözzük össze. vajjal jól kenjük be és előmelegített sütőben 1 óra alatt süssük meg.
A maradék narancsok héját vágjuk csíkokra. Az összevágott hagymát pároljuk üvegesre a vajon, majd dolgozzuk hozzá a narancs héját és a lisztet. Néhány perc után engedjük fel a levessel. Ezt a szószt kanalazzuk a kacsa köré és díszítsük cikkelyekre szedett naranccsal.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...