Egy kedves ismerősömmel készítettük el ezt a csodálatos kacsát, nagyon finom, érdemes kipróbálni :)
1,5 kg-os kacsa, só és bors, 5 narancs, vaj, 1 hagyma, 30 g liszt, 5 dl szárnyashúsleves
A megtisztított kacsa belsejét jól fűszerezzük meg sóval. Pucoljunk meg két narancsot, szedjük cikkelyekre, borsozzuk meg és töltsük a kacsába, majd kötözzük össze. vajjal jól kenjük be és előmelegített sütőben 1 óra alatt süssük meg.
A maradék narancsok héját vágjuk csíkokra. Az összevágott hagymát pároljuk üvegesre a vajon, majd dolgozzuk hozzá a narancs héját és a lisztet. Néhány perc után engedjük fel a levessel. Ezt a szószt kanalazzuk a kacsa köré és díszítsük cikkelyekre szedett naranccsal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése