2009. május 4., hétfő

Roston sült sajtos csirkemell tejföles uborkasalátával







2 db egész csirkemell, só, frissen őrölt bors, csirkés fűszerkeverék, trappista sajt. A csirkemellet megpucoljuk, szeletekre vágjuk, mindkét oldalukat besózzuk, majd megszórjuk frissen őrölt vegyes vagy fekete borssal, valamint csirke fűszerkeverékkel. Amíg előkészítjük a köretet addig a fűszerezett csirkemell filéket tegyük a hűtőbe.Mielőtt elkezdenénk a grillezést az edényt magas hőfokon melegítsük elő, hogy a hússzeleteket belerakva ne csökkenjen hirtelen sütési hőfok alá az edény hőmérséklete. A grillezés lényege a gyors mégis alapos átsütés. A felforrósodott edénybe lehetőleg egyszerre rakjuk bele az összes csirkemell szeletet.

Mindkét oldalról kb. 7 - 7 percig süssük a húsokat közepesen magas hőmérsékleten. A képeken is jól látni milyen szépen átsülnek, kifehérednek, valamint a bordázatnak köszönhetően igazi grill hatást érhetünk el a sütéskor.

Tejföles kapros uborkasalátát adtam hozzá, a recept itt!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon sok csirkés bejegyzés van, szeretném tudni miért, azon kivül, hogy olcsó, és gyorsan lehet főzni belőle, ennyire szereted is? A vidékedre sokkal kalóriadúsabb alapanyagok a jellemzőek

Jutka írta...

Kedves Ismeretlen:)
kérdésedre a válaszom igen, nagyon szeretem a csirkét meg a pulykát.
Amúgy a borjú a kedvencem, de sajna elág ritkán jutok hozzá friss borjúhúshoz :)
köszi, hogy írtál
üdv. Jutka

Névtelen írta...

Oi. Parabéns pelo excelente blog. Gostaria de lhe convidar para visitar meu blog e conhecer alguma coisa sobre o Brasil. Abração

Jutka írta...

Gracias, Judit