2009. május 18., hétfő

Tarja (nyakkaraj) roston

Hozzávalók:
4 nagy szelet tarja , 2 evőkanál olaj , 4-5 gerezd fokhagyma , 0,5 dl fehérbor , só , őrölt bors

Elkészítés:
A tarjaszeleteket kissé kiverjük sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával vastagon bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat meg a bort és hűvös helyen, néhány órán át érleljük. A pácból kiemelve lecsepegtetjük és faszénparázs felett mindkét oldalát pirosra sütjük, közben a visszamaradt páclével néhányszor meglocsoljuk.

5 megjegyzés:

szeterka írta...

Éljen a flekken!!:)

Névtelen írta...

Bocsi, ha hülyeség, de csak megkérdezem: te a roston locsolod a páclével? Nem füstöl és büdösíti össze a húst? Móni

Jutka írta...

Kedves Móni
a páclével nyugodtam lehet locsolgatni, nagyon jo ízt ad :)

Névtelen írta...

Kedves Jutka!
"Bezárom" Bodzafalvát, de minden kedves olvasómnak szeretnék meghívót küldeni.
Ha te is úgy gondolod, küldj kérlek egy e-mail címet ide, hogy el tudjam küldeni a meghívót!
bodzafkukacgmail.com
üdvözlettel
BodzaBea
(kéretik törölni)

Kati írta...

Mennyi grilles recept! Igazi "nyári" ízek. ;)
(A rostonsült tarja a férjem kedvence, nekem jobban bejön a csirke. :))