2010. október 8., péntek

Nyúl tűzdelve


Hozzávalók:
1 egész nyúl, 10 dkg zsír, bors, só, ételízesítő, 1 fej fokhagyma, 1 dl fehérbor, 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése: 
A nyulat nagyon alaposan megtisztítjuk.
Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, a zsírt, és felöntjük vízzel. Lefedjük a tepsinket alufóliával.
Előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a borral és  pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Félidőben meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.

7 megjegyzés:

Juci írta...

Gyönyörű a kép!
Hát milyen lehet élőben, szinte érzem az illatát.
Van 15 éve hogy nem ettem nyuszi húst.

Gál Edith írta...

Soha nem ettem még nyúlhúst és ez nagyon nagyon jól néz ki!!!

Jutka írta...

Gyerekkoromban tartottak a szüleim nyulat, azóta is nagyon kívántam...most lehet kapni egyik üzletbe nagyon örültem mikor megláttam, imádom a nyuszi húst.

Bianka írta...

Nagyon guszta

Vali írta...

Szia!
Gyerekkoromban rengeteg nyulat ettem nagymamámnál. Imádom a rántott nyuszit. Mostanában nem könnyű beszerezni. Jaj összefutott a nyál a számban.

Dió Bisztró írta...

Nagyon egyszerűnek tűnik, Kipróbálom:))Milyen köret lehetne még?

Edó írta...

Uramisten,Jutka!!Nyúl??Imádom!!sajnos sosincs esélyem enni,ne csináld ezt velem.Nagyon guszta!

Pástétom lestyánnal és aszalt szilvával

Hozzávalók: 20 dkg sertés májkrém, 5 dkg vaj, pár szál friss lestyánlevél, 2-3 szem aszalt szilva (elhagyható), só, bors, friss baget...