Hozzávalók:
1 egész nyúl, 10 dkg zsír, bors, só, ételízesítő, 1 fej fokhagyma, 1 dl fehérbor, 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítése:
A nyulat nagyon alaposan megtisztítjuk.
Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, a zsírt, és felöntjük vízzel. Lefedjük a tepsinket alufóliával.
Előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a borral és pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Félidőben meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
Szalonnakockákkal és fokhagymagerezdekkel sűrűn megtűzdeljük. (Én egy helyre szalonnát és fokhagymát is teszek.) Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel megszórjuk a nyúl mindkét oldalát.
Egy mély tepsibe helyezzük, köré rakjuk a megmaradt fokhagymát és szalonnakockákat, a zsírt, és felöntjük vízzel. Lefedjük a tepsinket alufóliával.
Előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát, meglocsoljuk a borral és pirosra sütjük. Néha meglocsoljuk a zsírjával, hogy ne száradjon ki a hús. Félidőben meg lehet fordítani a nyulat, hogy mindkét oldala szép piros legyen.
6 megjegyzés:
Gyönyörű a kép!
Hát milyen lehet élőben, szinte érzem az illatát.
Van 15 éve hogy nem ettem nyuszi húst.
Soha nem ettem még nyúlhúst és ez nagyon nagyon jól néz ki!!!
Gyerekkoromban tartottak a szüleim nyulat, azóta is nagyon kívántam...most lehet kapni egyik üzletbe nagyon örültem mikor megláttam, imádom a nyuszi húst.
Szia!
Gyerekkoromban rengeteg nyulat ettem nagymamámnál. Imádom a rántott nyuszit. Mostanában nem könnyű beszerezni. Jaj összefutott a nyál a számban.
Nagyon egyszerűnek tűnik, Kipróbálom:))Milyen köret lehetne még?
Uramisten,Jutka!!Nyúl??Imádom!!sajnos sosincs esélyem enni,ne csináld ezt velem.Nagyon guszta!
Megjegyzés küldése