2010. november 3., szerda

Citromos csirkemell


Hozzávalók:
3 nagyobb filézett csirke vagy pulykamell
1 citrom
szójaszósz
1 kanál méz
bors
őrölt gyömbér
kukoricakeményítő
olaj
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
Elkészítése:
A csirkét megtisztítjuk, feldaraboljuk, befűszerezzük és kevés forró olajon megpirítjuk.
Amíg pirul az alja, a tetejét meglocsoljuk szójaszósszal, és a már enyhén megsült felére kiskanálnyi mézet teszünk (erre a legtökéletesebb a már kissé megcukrosodott fajta), majd gyömbérrel megszórjuk, utána frissen őrölt borssal. Leheletnyi fokhagymát is rakjunk rá, de nem muszáj. Addig kavargatjuk, amíg a külseje jó pirosra sül, utána öntjük rá a citrom levét és a lereszelt citromhéjat,  gyenge lángon főzzük 5-8 percig.
Ezután a tejszínt egy kevés kukoricakeményítővel besűrítjük és rizzsel tálaljuk.

3 megjegyzés:

Nelli írta...

Nagyon finom lehet!
A citrom előbb puhítja a húsokat ugye?
Én szeretem nagyon a joghurtos, citromos csirkét.:-)

Edó írta...

Jövök hozzád ebédre:)NAgyon jó kis recept,miért nem jelölted VKF-re?

Ottis írta...

Hű de finomakat tettél fel!!

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...