2010. november 21., vasárnap

Fetás-cukkinis csirkemell paradicsomos tésztával Ottis módra

Már nagyon rég kinéztem a receptet amelyett Otti küldött be a
Fél óra és tálalva szakácskönyvbe.
Imádom az olyan jellegű ételeket, amelyek sok hozzávalót tartalmaznak és nem kell őket agyonfőzni vagy sütni. Hamar kész, rengeteg fontos tápanyagot tartalmaz, sokféle zöldséggel készül és szép színes.


Hozzávalók: 
1 db kicsi cukkini, 50 dkg csirkemell, 15 dkg feta sajt, 1 fej hagyma, ½ kaliforniai pirospaprika, 1 dl tejföl, 1 konzerv hámozott paradicsom, olívaolaj, só, fehér bors, zöldfűszerek (bazsalikom, oregánó, zöldpetrezselyem), tészta (penne vagy fussili).
Elkészítése: 
A hagymát és a paprikát apróra vágjuk. A csirkemellet kis csíkokra vágjuk. Kevés olajban a hagymát megpároljuk, hozzáadjuk a paprikát, együtt tovább pároljuk, majd beledobjuk a csirkehúst és sózzuk, borsozzuk. Ha már viszonylag megsült, rádobjuk a kockára vágott cukkinit és együtt pároljuk kb. 5 -10 percig, végül hozzáadjuk a tejfölt és a felkockázott fetát valamint egy kevés zöldfűszert. 2 -3 perc múlva elzárjuk az edény alatt a lángot, vigyázva arra, hogy nagyon ne olvadjon szét a sajt. Közben felrakjuk a tésztát főni és elkészítjük a szószt. Egy kevés olajra ráöntjük a paradicsomkonzervet, zöldfűszerekkel ízesítjük és végül a megfőtt, leszűrt tésztát összeforgatjuk vele.

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Megenném szívesen .-)

Bianka írta...

Elkérhetném ebédre? :)