Hozzávalók:
4 nagy szelet ujjnyi vastag, kicsontozott sertéstarja, 3 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál mustár, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, csipetnyi őrölt borókabogyó, só és törött fekete bors, ízlés szerint.
Elkészítése:
A parázs fölé tett rostélyt a szalonnadarabbal többször egymás után átdörzsöljük. A húst legalább 1 nappal előbb előkészítjük, vagyis olajjal és mustárral átkenjük, törött borssal és borókabogyóval meghintjük. Végül rákenjük a zúzott fokhagymát. Az ily módon megfűszerezett hússzeleteket egymásra rakjuk, és alufóliába vagy folpack fóliába csomagoljuk. Az étel elkészüléséig hűtőszekrényben tároljuk. A hússzeleteket az átforrósodott rostélyra rakjuk, és 10-12 percnyi sütés után megfordítjuk. Ha mindkét fele átsült, salátával tálaljuk. Legfinomabb hozzá az olajos-ecetes sült paprika vagy a hagymás paradicsomsaláta. A flekken kizárólag sertéstarjából készíthető, mert az izomrostok között lévő zsírszemcsék nem engedik, hogy a sülő hús kiszáradjon. Mire a hús átsül, addigra a zsír is kisül belőle.
2 megjegyzés:
Hű kedvenc husim :)
Ez nagyon tetszik! Ha nem lenne már előkészítve a mai ebéd, ezt készíteném:)
Megjegyzés küldése