2013. május 17., péntek

Kapros ordás sütemény




Hozzávalók:
a tésztához: 50 dkg liszt, 15 dkg zsír, 14 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, tej amennyit felvesz, csipet só, gríz vagy zsemlemorzsa.
a töltelékhez: 60 dkg orda, 3 tojássárga, 20 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás cukor, citromhéj, friss kapor.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát gyúrunk, jól összedolgozzuk, majd 2 részre osztjuk. Hűvös helyre tesszük.
A tojássárgát kikavarjuk a porcukorral meg a vaníliás cukorral, hozzáadjuk az ordát, és jó krémesre dolgozzuk. Belekavarjuk a reszelt citromhéjat és az apróra vágott friss kaprot.
A tésztából 2 lapot nyújtunk, zsírozott tepsibe fektetjük az egyik lapot, megszórjuk grízzel vagy zsemlemorzsával, majd rásimítjuk a tölteléket, és befedjük a második lappal. A tésztát megkenjük tojásfehérjével, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben (180 C fokon) aranysárgára sütjük.
Tipp: ha gyümölcstorta formában szeretnénk sütni, úgy fél adagot készítsünk.

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....