2015. július 1., szerda

Pörkölttel, savanyú káposztával rakott krumplipüré


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg sertéshús, 2 hagyma, 1-2 paradicsom, 3 cikk fokhagyma, házi ételízesítő, só, bors, pirospaprika, olaj, 80 dkg savanyú káposzta, 1 evőkanál zsír, 50 dkg krumpli, 5 dkg vaj, kevés tej.
Elkészítése:

1. A húst kockára, a hagymát apróra vágjuk. A savanyú káposztát kevés zsiradékon puhára pároljuk. A krumplit pürének megfőzzük.

2. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.

3. Hozzáadjuk a húst, házi ételízesítővel, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük.

4. Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a darabokra vágott paradicsomot és készre főzzük.

5. Ekkor belekavarjuk az apróra vágott fokhagymát is.


6. Egy tűzálló tálba lerétegezzük a krumplipürét, a pörköltet és a párolt káposztát. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 
Krumplis könyv

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....