2015. július 31., péntek

Krumplis-tárkonyos csülök


Hozzávalók 4 személyre:
1 kg füstölt csülök, 80 dkg krumpli, 2 hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 zöldpaprika, 1 evőkanál paprikakrém, 2-3 evőkanál olaj, tárkony, petrezselyemzöld, só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítése:
A csülköt megmossuk, hideg vízben főni tesszük. Mikor félig megpuhult, kivesszük a főzőléből, kockára vágjuk. Közben megtisztítjuk a hagymákat, apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, kissé összeforraljuk. A paprikát csíkokra vágjuk, a csülökhöz adjuk. Mikor a csülökhús majdnem puha, beletesszük a hasábokra vágott krumplit, az apróra vágott zöldeket, a paprikakrémet, a fűszerpaprikát, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Készre főzzük, apróra vágott petrezselyemzölddel tálaljuk. Tejfölt kínálunk mellé.
Krumplis könyv 2015.

Nincsenek megjegyzések:

Almás-diós linzer

Hozzávalók a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg zsírszegény vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojás sárgája, fél tasak sütőpor, csipet só, kevés c...