Hozzávalók
4 személyre:
1
kg sertéshús, 2 hagyma, 1-2 paradicsom, 3 cikk fokhagyma, házi ételízesítő, só,
bors, pirospaprika, olaj, 80 dkg savanyú káposzta, 1 evőkanál zsír, 50 dkg
krumpli, 5 dkg vaj, kevés tej.
Elkészítése:
1.
A húst kockára, a hagymát apróra vágjuk. A savanyú káposztát kevés zsiradékon puhára
pároljuk. A krumplit pürének megfőzzük.
2.
A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk.
3.
Hozzáadjuk a húst, házi ételízesítővel, sóval, borssal, pirospaprikával
fűszerezzük.
4.
Amikor a hús félig megpuhult, beletesszük a darabokra vágott paradicsomot és
készre főzzük.
5.
Ekkor belekavarjuk az apróra vágott fokhagymát is.
6.
Egy tűzálló tálba lerétegezzük a krumplipürét, a pörköltet és a párolt
káposztát. Addig rétegezzük, míg a hozzávalók el nem fogynak. Előmelegített 200
fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Krumplis könyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése