Hozzávalók
(4 személyre):
25
dkg áfonya, 5-7 dkg cukor, 5 dl tej, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt vagy
étkezési keményítő, ½ citrom, késhegynyi őrölt fahéj, csipetnyi só.
Elkészítése:
Az
áfonyát megtisztítjuk, néhány szemet félreteszünk. A többit megmossuk,
lecsöpögtetjük, megcukrozzuk, kevés vizet öntünk alá, és főzzük egy keveset.
Hozzáteszünk egy csipet sót, majd botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejet,
kissé összefőzzük, majd citromlével meg őrölt fahéjjal ízesítjük. A tejszínt
elkavarjuk a liszttel, és besűrítjük vele a levest. Hagyjuk kihűlni, majd néhány
órára a hűtőbe tesszük, tálaláskor csészékbe öntjük, tejszínnel vagy
tejszínhabbal és a félretett áfonyával, mentalevéllel díszítjük.
EK. 2015. július
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése