Hozzávalók
(4 személyre):
4 kisebb
cukkini, 30 dkg csirke- vagy sertéshús, 1 hagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 2
cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika, zsiradék; a mártáshoz: 5 dkg vaj, 1
evőkanál liszt, 1-1 dl tej és tejföl, friss kapor, só, cukor, ecet.
Elkészítése:
A
paprikát vékonyra, a paradicsomot kisebb kockákra vágjuk. A hagymát felaprítjuk,
kevés zsiradékon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst,
fehéredésig pároljuk. Ekkor beletesszük a paprika és a paradicsom felét, a
zúzott fokhagymát. Sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, jól
összeforraljuk. A cukkinit megmossuk, 3-4 darabba vágjuk, mindegyik cukkinidarabot
karalábévájóval vagy kiskanállal kivájjuk, kissé megsózzuk, és megtöltjük a húsraguval.
A maradék paprikát meg paradicsomot kevés olajon megpároljuk, hozzáadjuk a
cukkini kikapart húsát, megsózzuk, kissé összefőzzük. Egy tűzálló tálba
kanalazzuk a párolt zöldséget, ráhelyezzük a cukkini korongokat, kevés vizet
öntünk alá, és alufóliával letakarva 180 fokos sütőben puhára sütjük. A
mártáshoz felolvasztjuk a vajat, beleszórjuk a lisztet, 1-2 percig pirítjuk,
majd felöntjük a tejjel. Amikor kissé vastagodni kezd, belekavarjuk a tejfölt
és az apróra vágott kaprot. Habverővel kevergetve kiforraljuk. Sóval, pici
cukorral meg ecettel ízesítjük. A töltött cukkinira kanalazunk a mártásból, és
forrón tálaljuk.
KT. 2015 június.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése