Hozzávalók (4 személyre):
80
dkg sertéskaraj vagy comb, 25 dkg vegyes zöldség, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma,
házi ételízesítő, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, só, egész bors, 1 dl
paradicsomlé vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 dl sör.
Elkészítése:
A
húst jól megmossuk, befűszerezzük és hozzáadva a zöldségeket, vízzel feltöltve
puhára pároljuk. Ha megpuhult, a húst kiszedjük a levéből, és felszeleteljük. A
visszamaradt zöldséget pürésítjük. Közben egy lábosban a zsírt felolvasztjuk,
meghintjük liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a sört,
csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a pürésített zöldséget. Jól kiforraljuk,
végül pedig elkeverjük benne a paradicsompürét. A mártást tálaláskor a hús
mellé adjuk. Burgonyakörettel, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
EK. 2015 június.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése