2015. június 17., szerda

Párolt sertésszelet sörös mártással


Hozzávalók (4 személyre):
80 dkg sertéskaraj vagy comb, 25 dkg vegyes zöldség, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, házi ételízesítő, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, só, egész bors, 1 dl paradicsomlé vagy 1 evőkanál paradicsompüré, 1 dl sör.
Elkészítése:
A húst jól megmossuk, befűszerezzük és hozzáadva a zöldségeket, vízzel feltöltve puhára pároljuk. Ha megpuhult, a húst kiszedjük a levéből, és felszeleteljük. A visszamaradt zöldséget pürésítjük. Közben egy lábosban a zsírt felolvasztjuk, meghintjük liszttel, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáöntjük a sört, csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk a pürésített zöldséget. Jól kiforraljuk, végül pedig elkeverjük benne a paradicsompürét. A mártást tálaláskor a hús mellé adjuk. Burgonyakörettel, rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.
EK. 2015 június.

Nincsenek megjegyzések: