2015. november 16., hétfő

Zöldséges tavaszi tekercs


Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag réteslap (12 levél) vagy rizslap, 25 dkg darált hús (lehet csirke vagy sertés), 2-3 újhagyma, 5 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1/2 színes paprika, 20 dkg káposzta, 2 tojás, 1 csilipaprika, 3 evőkanál szójaszósz, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A káposztát vékonyra vágjuk, kissé besózzuk, a sárgarépát lereszeljük, a paprikát csíkokra vágjuk. Kevés forró olajon egy mélyebb serpenyőben megpirítjuk a darált húst. Ha már elfőtt alóla a leve, akkor rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és kis pirítás után hozzáadjuk a többi zöldséget. Amikor félig megpuhult a zöldség, akkor ráöntjük a szójaszószt, a felvert tojást, hozzáadjuk az apróra vágott csilipaprikát, ha szükséges megsózzuk, kissé összesütjük. A réteslapot szétbontjuk, kb. 20 cm-es darabokra vágjuk. Ha némelyik lap elszakad, tegyünk több réteget egymásra. A kész a ragut a lapokra kanalazzuk, és a tésztát feltekerjük. A széleit tojásfehérjével összeragasztjuk, majd az így elkészült hústekercseket bő forró olajban aranysárgára pirítjuk. Papírtörlőre szedjük, leitatjuk a fölösleges olajat, forrón tálaljuk. Csípős-édes szószt kínálhatunk hozzá.
Káposztás könyv :)

Nincsenek megjegyzések:

Vörösboros gombapörkölt

Hozzávalók 4 személyre: 40-50 dkg gomba, 10 dkg császárszalonna, 2-3 hagyma, 1 dl vörösbor, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld....