Hozzávalók (4 személyre):
4 egész kacsacomb, 2 dl
vörösbor, 4 cikk fokhagyma, só, bors, rozmaring; a köretekhez: 1 fej
lila káposzta, 2 evőkanál libazsír, só, bors, 2-3 evőkanál citromlé, cukor
Elkészítése:
A kacsacombokat megpucoljuk, megmossuk, sóval és
borssal bedörzsöljük. Tepsibe rakjuk, mellétesszük a fokhagymát és a rozmaring
ágat, majd felöntjük a borral és annyi vízzel, hogy ne lepjék el a húsokat. A
tepsit lefedjük és sütőben addig sütjük, míg a leve elfő és a hús megpuhul. Ekkor
levesszük a fedőt és pirulni hagyjuk. A
körethez a lila káposztát vékony csíkokra vágjuk, lesózzuk és fél órát állni
hagyjuk. Rádobjuk a sóból kicsavart káposztát, megkeverjük, citromlével
meglocsoljuk, borsózzuk és fedő alatt puhára pároljuk. Ízlés szerint cukorral
ízesítjük.
KáposztásKönyv 2015.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése