Hozzávalók (4 személyre):
1 csomag réteslap (12 levél) vagy rizslap, 25 dkg
darált hús (lehet csirke vagy sertés), 2-3 újhagyma, 5 cikk fokhagyma, 2 sárgarépa, 1/2 színes paprika, 20 dkg káposzta, 2 tojás, 1 csilipaprika, 3
evőkanál szójaszósz, só, bors, olaj.
Elkészítése:
A káposztát vékonyra vágjuk, kissé besózzuk, a
sárgarépát lereszeljük, a paprikát csíkokra vágjuk. Kevés forró olajon egy
mélyebb serpenyőben megpirítjuk a darált húst. Ha már elfőtt alóla a leve,
akkor rádobjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, és kis pirítás után hozzáadjuk
a többi zöldséget. Amikor félig megpuhult a zöldség, akkor ráöntjük a
szójaszószt, a felvert tojást, hozzáadjuk az apróra vágott csilipaprikát, ha szükséges megsózzuk, kissé
összesütjük. A réteslapot szétbontjuk, kb. 20 cm-es darabokra vágjuk. Ha
némelyik lap elszakad, tegyünk több réteget egymásra. A kész a ragut a
lapokra kanalazzuk, és a tésztát
feltekerjük. A széleit tojásfehérjével összeragasztjuk, majd az így elkészült
hústekercseket bő forró olajban aranysárgára pirítjuk. Papírtörlőre szedjük,
leitatjuk a fölösleges olajat, forrón tálaljuk. Csípős-édes szószt kínálhatunk
hozzá.
Káposztás könyv :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése