Hozzávalók
(4 személyre):
50 dkg
sertés- vagy borjúhús, 1 hagyma, 3 sárgarépa, 10 dkg káposzta, 10 dkg zeller, 1
pasztinák, 1 paradicsom, 1 cékla, 5 dkg vaj, petrezselyemzöld, citromlé, só,
bors, házi ételízesítő.
Elkészítése:
A húst
feldaraboljuk, egy nagy fazékba helyezzük, felöntjük vízzel, felforraljuk. A
habját leszedjük, majd sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. A
céklát meghámozzuk, kockára vágjuk, a leveshez adjuk. Egy serpenyőben
megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, illetve feldarabolt
sárgarépát, pasztinákot, káposztát meg zellert. Addig pároljuk, amíg minden
félig megpuhul, ekkor hozzáadjuk a leveshez az apróra vágott
petrezselyemzölddel, illetve a meghámozott, apróra vágott paradicsommal együtt.
Készre főzzük, a végén citromlével ízesítjük.
EK. 2015. november
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése