2016. november 24., csütörtök

Kenőmájas üvegben


Hozzávalók:
1 kg sertésmáj, 2 kg zsíros sertéshús, 1 kg friss szalonna, 4-5 hagyma, pirospaprika, só, bors, szerecsendió.
Elkészítése:
A májat, a húst és a szalonnát kockára vágjuk. A hagymát vékony csíkokra vágjuk, majd a kockára vágott szalonnával, kevés víz hozzáadásával üvegesre pároljuk, beletesszük a húst és a májat, pirospaprikával fűszerezzük, pörköltnek elkészítjük. Amikor a hús megpuhult, langyosra hűtjük és háromszor ledaráljuk. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, jó alaposan elkeverjük, majd befőttes üvegekbe rakjuk (nem szabad teljesen megtölteni), egy-egy evőkanál olvasztott zsírt kanalazunk minden üvegbe. Az üvegeket szorosan lezárjuk, majd egy nagyobb lábosba rakjuk, vizet öntünk alá, és kidunsztoljuk. Kihűlve hideg helyen tároljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Pacalleves

Hozzávalók:   1 kg előfőzött pacal, 3-4 sárgarépa, 1 hagyma, 1 evőkanál liszt, 3 dl tejföl, citromlé, 4-5 cikk fokhagyma, 2 liter c...