Hozzávalók:
a tésztához: 60 dkg liszt, 5 evőkanál olaj, 2 dl víz,
1,5 dl tej, 1-1 teáskanál cukor + só, 1 tasak szárított élesztő;
továbbá: virsli, tojás, szezámmag.
Elkészítése:
Az élesztőt és a cukrot elkeverjük a
langyos tejben, a liszttel elkeverjük, hozzáadjuk a sót, az olajat, a vizet és
az élesztős tejet. Könnyű, lágy tésztát dagasztunk, 20-30 percig hagyunk
pihenni.
Egy közepes tepsit kibélelünk
sütőpapírral. A tésztát 3-4 részre osztjuk, mindeniket téglalappá nyújtjuk,
majd a tepsibe helyezzük.
Derelyevágóval hosszában bevagdossuk, de
nem végig, a széleit nagyjából 2 cm-es szakaszon hagyjuk meg. Ekkor jöhet a
szőttes készítés. A virsliket a tészta csíkok közé fűzzük. Megkenjük felvert
tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben 180 fokon kb.
15-20 perc alatt megsütjük.
EK. 2016. november
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése