2016. november 27., vasárnap

Pásztortarhonya gazdagon


Hozzávalók (4 személyre):
2 szelet füstölt szalonna, 1 hagyma, 1 kisebb piros húsú paprika, 20 dkg tarhonya, 50 dkg krumpli, 15 dkg füstölt kolbász, fűszerpaprika, gulyáskrém, só, bors, petrezselyemzöld, zsiradék.
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon kiolvasztjuk, hozzáadjuk a tarhonyát, kissé lepirítjuk. A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, belekavarjuk a tarhonyába, összesütjük, a tűzről levéve belekavarjuk a fűszerpaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Gulyáskrémmel, sóval és borssal fűszerezzük. A kolbász karikára vágjuk, a krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, majd a tarhonyába kavarjuk, ha szükség vízzel pótoljuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és készre főzzük. Egymagában is nagyon laktatos étel, de bármilyen maradék sült hússal is kínálhatjuk. 
KT. 2016. november

Nincsenek megjegyzések: