Hozzávalók (4 személyre):
2 szelet füstölt szalonna, 1 hagyma, 1 kisebb piros
húsú paprika, 20 dkg tarhonya, 50 dkg krumpli, 15 dkg füstölt kolbász,
fűszerpaprika, gulyáskrém, só, bors, petrezselyemzöld, zsiradék.
Elkészítése:
A szalonnát apróra vágjuk, majd kevés zsiradékon
kiolvasztjuk, hozzáadjuk a tarhonyát, kissé lepirítjuk. A hagymát és a paprikát
apróra vágjuk, belekavarjuk a tarhonyába, összesütjük, a tűzről levéve
belekavarjuk a fűszerpaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
Gulyáskrémmel, sóval és borssal fűszerezzük. A kolbász karikára vágjuk, a
krumplit meghámozzuk és kockára vágjuk, majd a tarhonyába kavarjuk, ha szükség
vízzel pótoljuk, megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel és készre
főzzük. Egymagában is nagyon laktatos étel, de bármilyen maradék sült hússal is
kínálhatjuk.
KT. 2016. november
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése