Hozzávalók:
1 kg sertésmáj, 2 kg zsíros sertéshús, 1 kg friss
szalonna, 4-5 hagyma, pirospaprika, só, bors, szerecsendió, 2 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor.
Elkészítése:
A májat, a húst és a szalonnát kockára vágjuk. A
hagymát vékony csíkokra vágjuk, majd a kockára vágott szalonnával, kevés víz
hozzáadásával üvegesre pároljuk, beletesszük a húst és a májat, pirospaprikával
fűszerezzük, pörköltnek elkészítjük. Amikor a hús megpuhult, langyosra hűtjük
és háromszor ledaráljuk. Sóval, borssal, őrölt szerecsendióval fűszerezzük, jó
alaposan elkeverjük, majd befőttes üvegekbe rakjuk (nem szabad teljesen
megtölteni), egy-egy evőkanál olvasztott zsírt kanalazunk minden üvegbe. Az
üvegeket szorosan lezárjuk, majd egy nagyobb lábosba rakjuk, vizet öntünk alá,
és kidunsztoljuk. Kihűlve hideg helyen tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése