Hozzávalók:
50 dkg liszt, 15 dkg puha vaj, 2 tojás, 4
evőkanál cukor, 1,5 dl tej, 1 tasak szárított élesztő, 1 tasak vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja, só;
A töltelékhez: 1 evőkanál olvasztott vaj,
aszalt gyümölcs (szilva, vörös áfonya, barack) ;
továbbá: zsír, porcukor.
Elkészítése:
A tésztához az élesztőt kevés cukros
tejben felfuttatjuk. A lisztet a vajjal és a tojással elmorzsáljuk, majd
hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, a citromhéjat, csipet sót, és a tejet. A
tésztát jól meggyúrjuk, majd letakarva egy órát kelesztjük. Ekkor lisztezett
deszkára borítjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük az olvasztott
vajjal, rászórjuk a kisebbe darabokra vágott aszalt gyümölcsöt és szorosan
felcsavarjuk. Zsírral kikent kuglófformába tesszük, langyos helyen duplájára
kelesztjük. Előmelegített 180 fokos sütőben 45-50 percig sütjük. A formában
hagyjuk kihűlni, porcukorral megszórva kínáljuk.
EK. 2016. november.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése