Hozzávalók (4 személyre):
2 kisebb sertésbélszín, só, bors, 5 dkg vaj;
a mártáshoz: 25 dkg gomba, 0,5 dl vörösbor, 1-2
hagyma, 5 dkg vaj, 1 dl tejföl vagy tejszín, 1 evőkanál liszt, só, bors,
petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A gombát megpucoljuk, jól megmossuk, kevés sós vízben
puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, kevés vajon üvegesre
pároljuk, hozzáadjuk a gombát, meglocsoljuk a borral, sózzuk, borsozzuk, és
kissé összefőzzük. A tejfölt vagy tejszínt csomómentesre kavarjuk a liszttel,
besűrítjük vele a gombát, megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A szűzpecsenyét
vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsózzuk. A vajat felhevítjük, és a szeletek
mindkét oldalát kb. 5 perc alatt megsütjük benne. A húst a gombamártással és párolt
rizzsel vagy más ízlés szerinti körettel tálaljuk.
AdventiK. 2016
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése