Hozzávalók (4 személyre):
4 konyhakész pisztráng, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3
cikk fokhagyma, só, bors;
a körethez: 50 dkg gomba, 1 sárgarépa, 1 kisebb
pirospaprika, 1 hagyma, petrezselyemzöld, 2 cikk fokhagyma, só, bors, vaj vagy
zsiradék;
továbbá: citrom, fokhagymás tejföl.
Elkészítése:
A zöldségeket apróra, a gombát nagyobb darabokra
vágjuk. A zöldséget kissé megpároljuk kevés zsiradékon, majd belevegyítjük a
gombát, sózzuk, borsózzuk, apróra vágott petrezselyemzöldet meg fokhagymát
kavarunk bele, és tűzálló tálba terítjük. A pisztrángot sózzuk, borsozzuk,
belsejébe apróra vágott, fokhagymával elkevert petrezselyemzöldet rakunk, a
zöldségágyra fektetjük, majd előmelegített sütőben készre sütjük. Maradék
petrezselyemzölddel megszórva, a sült zöldséggel, fokhagymás tejföllel és
citrommal kínáljuk.
AdventiK. 2016. december
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése