Hozzávalók:
a tésztához: 5 tojás, 10 dkg cukor, 5 dkg liszt, 3
evőkanál étkezési keményítő (ha nincs,helyette lisztet tehetünk), 2 evőkanál
kakaó, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál sütőpor, citromlé, csipet só;
a krémhez: 25 dkg krémsajt, 3 dl tej, 1 tasak tejszín
ízű pudingpor, 5 dkg vaj, 8-10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 20 dkg darált
dió;
Elkészítése:
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a
cukorral és csipet sóval és kemény habbá verjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, az
olajat, a kakaót, majd a sütőporral elvegyített lisztet, és a keményítőt. A
masszát kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített
sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Nedves konyharuhába csavarjuk a
piskótát, hagyjuk kihűlni.
A pudingport a cukorral és a tejjel elkavarjuk, sűrű
krémmé főzzük, forrón belekavarjuk a vajat, langyosra hűtjük, ekkor
belekavarjuk a krémsajtot, a darált diót. A krémből keveset félreteszünk a
sütemény bevonásához, a többi krémmel megtöltjük a felcsavart piskótát,
megkenjük a félretett krémmel, jól kidermesztjük. Csokoládéval vagy dióval
díszítjük.
KT. 2016. december
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése