Hozzávalók:
a muffinhoz: 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg
liszt, 15 dkg cukor, 5 dkg keserű kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, 1 teáskanál
sütőpor, csipet só, citromlé;
továbbá: sós perec, keksz, 10 dkg
étkezési csokoládé, 0,5 dl tejszín, színes cukorka.
Elkészítése:
A cukrot a tojásokkal és a vajjal habosra
keverjük. A liszttel elvegyítjük a citromlével felhaboztatott sütőport és a
kakaóport, majd a vajas masszával szép simára kavarjuk. Az étcsokoládét kisebb
darabokra vagdossuk, a tésztához kavarjuk. A muffin formákat kibéleljük a
papírkapszlival, majd belekanalazzuk a tésztát (2-3 evőkanálnyit). Előmelegített
170-180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Az étkezési csokoládét a tejszínnel
összeolvasztjuk, simára keverjük. A megsült muffinokat a csokoládéba mártjuk,
majd a sós perecet a füleknek, a cukorkát a szemeknek szájnak dekoráljuk.
EK. 2016.december
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése