Hozzávalók:
26 dkg liszt, 22 dkg vaj, 12 dkg porcukor, 2 tojás, 1
tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt narancs- vagy citromhéj, késhegynyi
sütőpor, csipet só;
továbbá: 10 dkg darált dió, 1 evőkanál kristálycukor,
lekvár.
Elkészítése:
A kétféle cukrot a vajjal és a tojássárgájával jól
kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a citromhéjat és csipet sót, jól
elkavarjuk. Kb. 30 percre hideg helyre tesszük. Ekkor diónyi golyókat formálunk
a tésztába, a felvert tojásfehérjébe és a cukros darált dióba forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, mindenik golyó közepébe az ujjunkkal
lyukat nyomunk, a mélyedésekbe pedig kevés lekvárt teszünk. Előmelegített 180
fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
EK. 2016. december
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése