2008. május 21., szerda

Raguleves recept

40 dkg sertés comb, vagy lapocka, 1 kis fej vörös hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1kis karfiol, kevés zöldborsó, pirospaprika, só, bors, ízvarázs, olaj , tejföl, liszt
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágom, a zöldségeket megtisztítom és vékonyabb karikákra vágom, a karfiolt rózsáira vágom.
A húst kevés olajon fehéredésig pirítom majd hozzáadom a zöldségeket a borsó kivételével és kis ideig együtt pirítom, majd felöntöm annyi vízzel ami jól ellepi. Beleteszem az egészben hagyott hagymát és fokhagymát, megszórom sóval és ízvarázzsal. Addig fözöm amíg puha lesz minden.
Ha felforr, beleteszem a borsót, ami lehet mirelitt, vagy konzerv is. Majd 2 evõkanál tejfölben kis víz hozzáadásával egy teáskanál liszttel habarást készítek és kvergetve a leveshez adom. Megszórom pirospaprikával, végül galuskát fõzök bele.

2 megjegyzés:

bipi írta...

Ha leszórod lisztel akkor nem kell a tejfölbe, viszont ha nem szórod meg lisztel akkor a tejfölbe kell.

Jutka írta...

Köszönöm, hogy írtál
üdv Jutka.

Sertésnyakkaraj barna mártással

Hozzávalók 4 személyre: 1,5  kg nyakkaraj, 1 nagyobb sárgarépa, 10 dkg zellergyökér, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 petrezselyem gyökér...