Hozzávalók:
50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor,
0,5 dl tej, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 tojássárga, 1 csomag
vanília cukor, 2 evőkanál méz.
A töltelékhez: 20 dkg darált dió vagy mák,
10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 80
dkg szilva, cukor, fahéj
Elkészítése:
A szilvat négybe vagy nyolcba vagjuk, kevés vajon és cukorral megszórva
megdinszteljük, hagyjuk kihűlni. A lisztet elmorzsáljuk a vajjal, majd
összegyúrjuk a porcukorral, a hideg mézzel, az egész tojással és a
tojássárgával. Hozzáadjuk a tejben feloldott szódabikarbónát, a vaníliacukrot,
jól összegyúrjuk és egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát fél cm. vastagra
nyújtjuk, kikent, kilisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk a cukros dióval, rárakjuk a
szilvát és berácsozzuk a maradék tésztával a tetejét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése