2025. szeptember 26., péntek

Szilvás rácsos sütemény



Hozzávalók:

50 dkg liszt, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 0,5 dl tej, 1 késhegynyi szódabikarbóna, 1 egész tojás, 1 tojássárga, 1 csomag vanília cukor, 2 evőkanál méz.

A töltelékhez: 20 dkg darált dió vagy mák, 10 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor,  80 dkg szilva, cukor, fahéj

Elkészítése:

A szilvat négybe vagy nyolcba vagjuk, kevés vajon és cukorral megszórva megdinszteljük, hagyjuk kihűlni. A lisztet elmorzsáljuk a vajjal, majd összegyúrjuk a porcukorral, a hideg mézzel, az egész tojással és a tojássárgával. Hozzáadjuk a tejben feloldott szódabikarbónát, a vaníliacukrot, jól összegyúrjuk és egy órát pihentetjük. A tészta kétharmadát fél cm. vastagra nyújtjuk, kikent, kilisztezett tepsibe tesszük, megszórjuk a cukros dióval, rárakjuk a szilvát és berácsozzuk a maradék tésztával a tetejét.

Nincsenek megjegyzések: