2025. szeptember 11., csütörtök

Csirkepaprikás túrós-kapros galuskával

 


Hozzávalók (4 személyre):

1 kg csirkehús, 5 dkg füstölt szalonna, 1 paprika, 1-2 hámozott paradicsom, 3 hagyma, 2 cikk fokhagyma, pirospaprika, petrezselyemzöld, liszt, 1 dl tejföl, só, bors.

Elkészítése:

A csirkehúst feldaraboljuk, sóval meg borssal fűszerezzük. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk, a paprikát csíkokra, a paradicsomot kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikát, és a feldarabolt csirkehúst. Amikor a hús félig megpuhult, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és puhára pároljuk, megszórjuk 1 evőkanálnyi liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, jól kiforraljuk, petrezselyemzölddel megszórva, a túrós kapros galuskával vagy más ízlés szerinti körettel, savanyúsággal kínáljuk.

A körethez:

40 dkg liszt, 2 tojás, 25 dkg tehéntúró, 1 dl tejföl, bors, só, friss kapor.

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojásokat, a sót és annyi vizet, hogy könnyen keverhető galuskatésztát kapjunk. A tésztát galuska-szaggatóval, vagy teáskanállal lobogó, sós vízbe szaggatjuk. Amint a galuskák feljönnek a víz színére, leszűrjük. Egy nagyobb edénybe öntjük, hogy könnyen össze tudjuk keverni a túróval, meglocsoljuk a tejföllel, apróra vágott kaporral megszórjuk és összekavarjuk.

Nincsenek megjegyzések: