Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csirkehús, 5 dkg füstölt szalonna, 1
paprika, 1-2 hámozott paradicsom, 3 hagyma, 2 cikk fokhagyma, pirospaprika, petrezselyemzöld,
liszt, 1 dl tejföl, só, bors.
Elkészítése:
A csirkehúst feldaraboljuk, sóval meg
borssal fűszerezzük. A szalonnát csíkokra vágjuk. A hagymát is felaprítjuk, a
paprikát csíkokra, a paradicsomot kockára vágjuk. Kevés zsiradékon megpirítjuk
a szalonnát, hozzáadjuk a hagymát, üvegesre pirítjuk. Beletesszük a paprikát, és
a feldarabolt csirkehúst. Amikor a hús félig megpuhult, megszórjuk
pirospaprikával, hozzáadjuk a paradicsomot, és puhára pároljuk, megszórjuk 1
evőkanálnyi liszttel, hozzáadjuk a tejfölt, jól kiforraljuk,
petrezselyemzölddel megszórva, a túrós kapros galuskával vagy más ízlés
szerinti körettel, savanyúsággal kínáljuk.
A körethez:
40 dkg liszt, 2 tojás, 25 dkg tehéntúró, 1
dl tejföl, bors, só, friss kapor.
A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a
tojásokat, a sót és annyi vizet, hogy könnyen keverhető galuskatésztát kapjunk.
A tésztát galuska-szaggatóval, vagy teáskanállal lobogó, sós vízbe szaggatjuk.
Amint a galuskák feljönnek a víz színére, leszűrjük. Egy nagyobb edénybe öntjük,
hogy könnyen össze tudjuk keverni a túróval, meglocsoljuk a tejföllel, apróra
vágott kaporral megszórjuk és összekavarjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése