Hozzávalók 4 személyre:
4 kicsontolt csirkecomb, egy kisebb csokor petrezselyemzöld,
kevés kakukkfű, 3 cikk fokhagyma, fél dl. olaj, só, bors.
A körethez: 50 dkg krumpli, só, bors, vaj, zsiradék.
Elkészítése:
1. A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük.
2. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtörjük.
3. A tört fokhagymát kevés sóval jól kikavarjuk, felöntjük
az olajjal és belekavarjuk az apróra vágott zöldfűszereket.
4. A fűszeres olajjal jól bekenjük a csirkecombokat és
tűzálló tálba tesszük, forró sütőben alufóliával lefödve puhára pároljuk, majd
a fóliát levesszük, és kissé lepirítjuk.
5. A krumpli megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük.
6. A vajat a zsírral vagy olajjal egy edényben felhevítjük,
majd a reszelt krumplit hozzáadjuk, jól lenyomkodjuk, sóval és borssal
fűszerezzük. Kissé lepirítjuk, majd megforgatva a másik oldalát is lesütjük. A
sült csirkecombbal és savanyúsággal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése