2025. szeptember 18., csütörtök

Zöldfűszeres csirkecombok

 



Hozzávalók 4 személyre:

4 kicsontolt csirkecomb, egy kisebb csokor petrezselyemzöld, kevés kakukkfű, 3 cikk fokhagyma, fél dl. olaj, só, bors.

A körethez: 50 dkg krumpli, só, bors, vaj, zsiradék.

Elkészítése:

1. A csirkecombokat sóval és borssal fűszerezzük.

2. A zöldfűszereket apróra vágjuk, a fokhagymát megtörjük.

3. A tört fokhagymát kevés sóval jól kikavarjuk, felöntjük az olajjal és belekavarjuk az apróra vágott zöldfűszereket.

4. A fűszeres olajjal jól bekenjük a csirkecombokat és tűzálló tálba tesszük, forró sütőben alufóliával lefödve puhára pároljuk, majd a fóliát levesszük, és kissé lepirítjuk.

5. A krumpli megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd lereszeljük.

6. A vajat a zsírral vagy olajjal egy edényben felhevítjük, majd a reszelt krumplit hozzáadjuk, jól lenyomkodjuk, sóval és borssal fűszerezzük. Kissé lepirítjuk, majd megforgatva a másik oldalát is lesütjük. A sült csirkecombbal és savanyúsággal kínáljuk.



Nincsenek megjegyzések: