Hozzávalók 4 személyre:
2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 3-4 cikk
fokhagyma, 20 dkg gomba, 2 főtt krumpli, 1 tojás, só, bors, petrezselyemzöld,
zsemlemorzsa, olaj.
a körethez: 50 dkg krumpli, 3 dl krémes joghurt, 1
hagyma, só, bors, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor.
Elkészítése:
A zöldségeket lereszeljük vagy felaprítjuk. A zöldségeket
a krumpli kivételével kevés olajon megdinszteljük. A főtt krumplit lereszeljük,
hozzáadjuk a párolt zöldséget összekeverjük, adjuk hozzá a tojást, majd sózzuk
és borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekavarjuk, ha
szükség kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, majd egy kanál segítségével
gombócokat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban megsütjük.
A körethez a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk
kihűlni. Kevés ecetes-cukros salátalevet készítünk, majd a karikára vágott
krumplira öntjük, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor jól lehűlt,
leöntjük a fölösleges levet a krumpliról, hozzáadjuk a vékonyra vágott
hagymaszeleteket, és belekavarjuk a joghurtot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése