2025. szeptember 11., csütörtök

Zöldségfasírt saláta krumplival

 


Hozzávalók 4 személyre:

2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 1 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 20 dkg gomba, 2 főtt krumpli, 1 tojás, só, bors, petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, olaj.

a körethez: 50 dkg krumpli, 3 dl krémes joghurt, 1 hagyma, só, bors, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor.

Elkészítése:

A zöldségeket lereszeljük vagy felaprítjuk. A zöldségeket a krumpli kivételével kevés olajon megdinszteljük. A főtt krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a párolt zöldséget összekeverjük, adjuk hozzá a tojást, majd sózzuk és borsozzuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekavarjuk, ha szükség kevés zsemlemorzsát keverünk hozzá, majd egy kanál segítségével gombócokat formálunk, zsemlemorzsába forgatjuk és bő, forró olajban megsütjük.

A körethez a krumplit megfőzzük, meghámozzuk, hagyjuk kihűlni. Kevés ecetes-cukros salátalevet készítünk, majd a karikára vágott krumplira öntjük, és néhány órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor jól lehűlt, leöntjük a fölösleges levet a krumpliról, hozzáadjuk a vékonyra vágott hagymaszeleteket, és belekavarjuk a joghurtot.

Nincsenek megjegyzések: