2025. szeptember 18., csütörtök

Babfőzelék oldalassal

 


Hozzávalók (4 személyre):

40 dkg fehér bab, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 1 hagyma, 3-4 cikk fokhagyma, 2-3 babérlevél, olaj, só, bors.

80 dkg sertésoldalas, 2-3 cikk fokhagyma, só, bors, pirospaprika.

Elkészítése:

1. A babot éjszakára beáztatjuk, másnap a vizet leöntjük, annyi hideg vízzel főni tesszük, amennyi ellepi, puhára főzzük.

2. Az oldalast sóval, borssal, pirospaprikával befűszerezzük.

3. Egy lábasba tesszük, kevés vizet öntünk alá, puhára főzzük, majd zsírjára sütjük.

4. A hagymát apróra vágjuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk.

5. Ekkor hozzáadjuk a paradicsompürét, és addig főzzük, amíg mártás sűrűségű lesz.

6. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a főtt babot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és jól összeforraljuk, amíg jól besűrűsödik.

7. A kész főzeléket a sült oldalassal tálaljuk, vöröshagymát és csípős paprikát kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: