2025. szeptember 11., csütörtök

Bakonyi rostélyos

 



Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csont nélküli karaj, 3-4 hagyma, 1 paprika, 2 paradicsom, 25 dkg gomba,1 dl tejföl, zsír, vaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyemzöld, liszt.

Elkészítése:

A húst vékony szeletekre vágjuk, sóval, borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán megsütjük. A hússzeleteket kiszedjük, a fennmaradt zsiradékon a vékony szeletekre vágott hagymát kissé megsütjük, hozzáadjuk a felaprított paprikát és paradicsomot. Amikor a zöldség kissé összeesett rárakjuk az elősütött hússzeleteket, pirospaprikával megszórjuk, majd kevés vízzel felengedve fedő alatt puhára pároljuk. A gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a szeletelt gombát, és amikor a gomba is puha, az apróra vágott petrezselyemzöldet, meg a tejfölt is hozzáadjuk, kissé összeforraljuk. Főtt tésztával, nokedlivel vagy más ízlés szerinti körettel tálaljuk. Bármilyen savanyúság illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések: