Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg csont nélküli karaj, 3-4 hagyma, 1
paprika, 2 paradicsom, 25 dkg gomba,1 dl tejföl, zsír, vaj, só, bors,
pirospaprika, petrezselyemzöld, liszt.
Elkészítése:
A húst vékony szeletekre vágjuk, sóval,
borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk és kb. egy óra állás után bő, forró
zsírban mindkét oldalán megsütjük. A hússzeleteket kiszedjük, a fennmaradt
zsiradékon a vékony szeletekre vágott hagymát kissé megsütjük, hozzáadjuk a
felaprított paprikát és paradicsomot. Amikor a zöldség kissé összeesett
rárakjuk az elősütött hússzeleteket, pirospaprikával megszórjuk, majd kevés
vízzel felengedve fedő alatt puhára pároljuk. A gombát megtisztítjuk,
szeletekre vágjuk. Mikor a hús megpuhult, belefőzzük a szeletelt gombát, és
amikor a gomba is puha, az apróra vágott petrezselyemzöldet, meg a tejfölt is
hozzáadjuk, kissé összeforraljuk. Főtt tésztával, nokedlivel vagy más ízlés
szerinti körettel tálaljuk. Bármilyen savanyúság illik hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése