Pască fără
aluat – Túrós
kalács
Hozzávalók:
90 dkg friss tehéntúró, 6 tojás, 15 dkg
vaj, 10 dkg tejföl, 20 dkg cukor, 2 tasak vaníliás cukor, 8 dkg liszt, 8 dkg
búzadara, 8 dkg mazsola, 1 citrom reszelt héja, csipet só;
A forma kenéséhez: vaj, búzadara.
Elkészítése:
Egy 26-28 cm-es tortaformát vajjal
kikenünk és megszórjuk a búzadarával.
A tésztához a vajat gőz fölött felolvasztjuk,
belekavarjuk a tehéntúrót, a tojások sárgáját és a kétféle cukorral jól
kikavarjuk. Belevegyítjük a tejfölt, a citromhéjat majd a lisztet és a
búzadarát. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd
óvatosan a mazsolával együtt a masszába kavarjuk. A masszát a kivajazott
tortaformába simítjuk és előmelegített 160 fokos sütőben (közepes lángon) kb.
70 percig sütjük.
Amikor kihűlt kivesszük a formából és
friss eperrel vagy bármilyen friss gyümölccsel tálaljuk, de önmagában is nagyon
finom vendégváró sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése