Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg krumpli, 2 tojás, 20 dkg tejföl, 10 dkg liszt,
petrezselyemzöld, só, bors, 70 dkg csülök, babérlevél, szemes bors, vaj, zsiradék.
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, majd durvára reszeljük.
Összekeverjük a tojással, tejföllel, liszttel, az apróra vágott
petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük. Egy tepsit kivajazunk,
beleöntjük a burgonyamasszát, majd forró sütőben megsütjük.
A csülköt annyi vízzel amennyi ellepi, főni tesszük,
szemes borsot és babérlevelet teszünk a fövő vízbe, puhára főzzük. A csülköt
szeletekre vágjuk, forró zsiradékon mindkét oldalát kissé megpirítjuk, és a
szeletekre vágott krumplis lepénnyel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése