2025. szeptember 18., csütörtök

Krumplis lepény



Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg krumpli, 2 tojás, 20 dkg tejföl, 10 dkg liszt, petrezselyemzöld, só, bors, 70 dkg csülök, babérlevél, szemes bors, vaj, zsiradék.

Elkészítése:

A krumplit meghámozzuk, majd durvára reszeljük. Összekeverjük a tojással, tejföllel, liszttel, az apróra vágott petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük. Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a burgonyamasszát, majd forró sütőben megsütjük.

A csülköt annyi vízzel amennyi ellepi, főni tesszük, szemes borsot és babérlevelet teszünk a fövő vízbe, puhára főzzük. A csülköt szeletekre vágjuk, forró zsiradékon mindkét oldalát kissé megpirítjuk, és a szeletekre vágott krumplis lepénnyel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: