Hozzávalók:
Előkészítési idő: 15 perc
Sütési idő: 30-35 perc
2 tojás, fél dl olaj, 1 bögre (2,5 dl)
cukor, 1 bögre joghurt, 2 bögre liszt, 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna vagy
sütőpor, csipet só, citromhéj, 1 csomag vaniliacukor, 5 dkg kakaó, 10-15 dkg
áfonya.
A tojásokat a kétféle cukorral jól
kikavarjuk, hozzáadjuk az olajat, belekavarjuk
a joghurtot és a szódabikarbonát, majd a lisztet, meg a citromhéjat.
A massza felébe belekavarjuk a kakót. Egy
sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent kalácssütő formába öntjük mindkét massza
felét, majd egy késsel kissé átforgatjuk(belekavarunk), hogy a sütemény
márványos legyen. Rászórjuk az áfonyát. Előmelegített 180 fokos sütőben 30 perc
alatt megsütjük.
Tipp: Bármilyen szezongyümölccsel
elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése