Hozzávalók:
a piskótához: 4 tojás, 10 dkg cukor, 4 dkg liszt, 4 evőkanál kakaó, 4 evőkanál
étkezési keményítő, 1 teáskanál sütőpor, csipet só;
a krémhez: 3 tasak vaníliás pudingpor, 25
dkg mascarpone, 5 dl tejszín, 5 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 tasak vaníliás
cukor, kb. 16 db babapiskóta, 2 dl kávé, 2 kávéskanál zselatin;
továbbá: kakaópor.
Elkészítése:
A barna piskótához a tojásokat
szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük,
hozzáadjuk a tojássárgáját, majd a kakaót, a sütőporral elvegyített lisztet, és
a keményítőt. Kizsírozott vagy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe
öntjük, és előmelegített sütőben 170 fokon 25-30 perc alatt megsütjük, majd
kihűtjük.
A krémhez a pudingporta tejjel és kevés
cukorral megfőzzük, belekavarjuk a vaja, hagyjuk kihűlni, ekkor kézi mixerrel
belekavarjuk a mascarponét és a porcukrot is. A tejszínt kemény habbá verjük,
kb. fele habot a krémhez kavarjuk. A zselatint 5-6 evőkanál vízben elkavarjuk, kb.
15 percet hagyjuk, amíg kidermed, felmelegítjük (nem szabad főzni) majd a
krémhez kavarjuk. A piskótára simítjuk a vaníliakrém felét, a babapiskótákat
kávéba mártjuk, majd a vaníliás krémre rakosgatjuk, kb. két ujjnyi rést hagyva
közöttük. A maradék vaníliás krémet rásimítjuk, majd a tetejére kenjük a
maradék tejszínhabot. Kakaóporral megszórjuk, néhány órára hűtőszekrénybe
tesszük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése