Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt , 15 dkg hideg vaj, 2
evőkanál porcukor, 1 tojás sárgája, 1 teáskanál sütőpor,1 csipet só, 1 citrom reszelt
héja és leve;
továbbá: 1 kis üveg sárgabaracklekvár, 10
dkg darált dió;
a dióhabhoz: 5 tojás, 22 dkg cukor, 22 dkg
darált dió, 3 evőkanál liszt;
a tetejére: porcukor
Elkészítése:
A vajat a liszttel elmorzsoljuk, majd a
többi hozzávalóból linzertésztát gyúrunk, folpakba csomagolva 1 órára hűtőbe
tesszük. A lehűlt tésztát két részre osztjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk a
lapokat, egy zsirral kikent vagy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk az egyik
lapot, megkenjük a barack lekvárral, megszórjuk a 10 dkg darált dióval, majd
rásimítjuk a második lapot. Erre jön a diós massza.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá
verjük. Egyesével beledolgozzuk a tojássárgákat, majd óvatosan beleforgatjuk a
diót és az átszitált lisztet. A diós masszát a linzer tésztára simítjuk, előmelegített,
180 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, kockákra
vágjuk, porcukorral meghintve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése