Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg krumpli, 1 tojás, liszt, 20-25 dkg liszt, 15
dkg szalonna, 10 dkg juhtúró, só.
Elkészítése:
A krumplit meghámozzuk, apró lyukú reszelőn
lereszeljük, összekavarjuk a tojással, és a liszttel, megsózzuk, majd jól
elkeverjük. A galuskatésztát forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, forró
serpenyőben aranyszínűre pirítjuk, ekkor kiszedjük a szalonnapörcöt a zsírból.
A megfőtt galuskát leszűrjük, majd a szalonna zsírjába forgatjuk, belekavarjuk
a juhtúrót. Tálaláskor a szalonnapörccel meghintjük, forrón kínáljuk.
Tipp: a juhtúrót összekavarhatjuk kevés tejföllel, így
krémesebb állagot kapunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése