2025. szeptember 11., csütörtök

Őszibarackos palacsinta

 



Hozzávalók:

A palacsintához: 2 tojás, 1 csésze liszt, 1 csésze tej, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1/3 csésze szódavíz, csipetnyi só, 1 csésze napraforgóolaj, a sütéshez;

A töltelékhez:

3-4 őszibarack, 4 evőkanál cukor, őrölt fahéj.

Elkészítése:

A tojásokat az olajjal egy habverővel elkavarjuk, majd fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a tejet és a sót, sima masszát keverünk belőle, majd az ásványvízzel hígítjuk. A palacsintasütőt felforrósítjuk, kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a masszát, mindkét oldalukon megsütjük a palacsintákat, majd ízlés szerint megtöltjük.

A barackokat lobogó vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, a cukrot megkaramellizáljuk rajta, majd a kis kockákra vágott barackot rádobjuk. Átforrósítjuk, csipetnyi fahéjjal ízesítjük.

Tálaláskor a palacsintákat a karamelles barackkal megtöltjük, háromszögre hajtjuk és még melegen tálaljuk.

Tipp: A töltelékbe tehetünk kevés levendula virágot is, így kellemes, különleges íze lesz a baracknak.

Nincsenek megjegyzések: