Hozzávalók:
A palacsintához: 2
tojás, 1 csésze liszt, 1 csésze tej, 1 teáskanál vaníliás cukor, 1 citrom
reszelt héja, 1/3 csésze szódavíz, csipetnyi só, 1 csésze napraforgóolaj, a
sütéshez;
A töltelékhez:
3-4 őszibarack, 4
evőkanál cukor, őrölt fahéj.
Elkészítése:
A tojásokat az
olajjal egy habverővel elkavarjuk, majd fokozatosan belekavarjuk a lisztet, a
tejet és a sót, sima masszát keverünk belőle, majd az ásványvízzel hígítjuk. A
palacsintasütőt felforrósítjuk, kiolajozzuk, merőkanalanként beleadagoljuk a
masszát, mindkét oldalukon megsütjük a palacsintákat, majd ízlés szerint
megtöltjük.
A barackokat lobogó
vízbe mártjuk, héját lehúzzuk. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, a cukrot
megkaramellizáljuk rajta, majd a kis kockákra vágott barackot rádobjuk.
Átforrósítjuk, csipetnyi fahéjjal ízesítjük.
Tálaláskor a
palacsintákat a karamelles barackkal megtöltjük, háromszögre hajtjuk és még
melegen tálaljuk.
Tipp: A töltelékbe
tehetünk kevés levendula virágot is, így kellemes, különleges íze lesz a
baracknak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése