2025. szeptember 18., csütörtök

Aszalt szilvával töltött karaj

Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg csont nélküli sertéskaraj, 10 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna, 15-20 dkg mag nélküli aszalt szilva, só, bors, pirospaprika. Elkészítése: Az aszalt szilvát beáztatjuk kevés vízbe. A karajt vékonyra szeleteljük, majd jól kiklopfoljuk, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, minden szeletet félbevágunk. Minden hússzeletre ráteszünk két aszalt szilvát, majd szorosan felcsavarjuk, majd a császárszalonnába göngyöljük. Tűzálló tálba rakosgatjuk a göngyölt húsokat, kevés vizet öntünk alá, illetve egy evőkanál zsírt teszünk bele, alufóliával letakarjuk és előmelegített 180 fokos sütőben lassan megsütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát és hagyjuk kissé pirosra sülni. A megsült hústekercseket félbe vágjuk, és a párolt rizzsel vagy káposztával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: