2025. szeptember 18., csütörtök
Aszalt szilvával töltött karaj
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg csont nélküli sertéskaraj, 10 dkg vékonyra szeletelt császárszalonna, 15-20 dkg mag nélküli aszalt szilva, só, bors, pirospaprika.
Elkészítése:
Az aszalt szilvát beáztatjuk kevés vízbe. A karajt vékonyra szeleteljük, majd jól kiklopfoljuk, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük, minden szeletet félbevágunk. Minden hússzeletre ráteszünk két aszalt szilvát, majd szorosan felcsavarjuk, majd a császárszalonnába göngyöljük. Tűzálló tálba rakosgatjuk a göngyölt húsokat, kevés vizet öntünk alá, illetve egy evőkanál zsírt teszünk bele, alufóliával letakarjuk és előmelegített 180 fokos sütőben lassan megsütjük. Amikor megsült, levesszük a fóliát és hagyjuk kissé pirosra sülni. A megsült hústekercseket félbe vágjuk, és a párolt rizzsel vagy káposztával tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése