Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg borjúhús, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 3
narancs, 1 dl fehérbor, köménymag, 2 cikk fokhagyma, só, bors, 5 dkg vaj,
pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, zsír vagy olaj, fél evőkanál liszt.
Elkészítése:
A húst szeletekre vágjuk, kissé klopfoljuk, majd sóval
és borssal fűszerezzük.
A zsírt felhevítjük, a hússzeletek mindkét oldalát
kissé átsütjük, majd egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a pecsenyezsírt. A
zöldségeket meghámozzuk, majd vastag szeletekre vágjuk, és a húsra rakjuk,
megszórjuk a köménymaggal. Meglocsoljuk a borral és a kicsavart narancsok
levével. Alufóliával lefödve kb. 1 órára forró sütőbe tesszük. Amikor a hús jól
megpuhul, kivesszük az edényből, a zöldségeket pürésítjük. A zsiradékon a
lisztet kissé megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, hozzáadjuk a
paradicsompürét és feltöltjük a zöldségpürével, jól összefőzzük, majd a
hússzeleteket beletesszük a szószba, rátesszük a kockára vágott vajat és
beleolvasztjuk. Krumplipürével vagy ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése