2025. szeptember 11., csütörtök

Borjúsült narancsos mártásban

 


Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg borjúhús, 2 sárgarépa, 2 petrezselyemgyökér, 3 narancs, 1 dl fehérbor, köménymag, 2 cikk fokhagyma, só, bors, 5 dkg vaj, pirospaprika, 1 evőkanál paradicsompüré, zsír vagy olaj, fél evőkanál liszt.

Elkészítése:

A húst szeletekre vágjuk, kissé klopfoljuk, majd sóval és borssal fűszerezzük.

A zsírt felhevítjük, a hússzeletek mindkét oldalát kissé átsütjük, majd egy tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a pecsenyezsírt. A zöldségeket meghámozzuk, majd vastag szeletekre vágjuk, és a húsra rakjuk, megszórjuk a köménymaggal. Meglocsoljuk a borral és a kicsavart narancsok levével. Alufóliával lefödve kb. 1 órára forró sütőbe tesszük. Amikor a hús jól megpuhul, kivesszük az edényből, a zöldségeket pürésítjük. A zsiradékon a lisztet kissé megfuttatjuk, pirospaprikát szórunk rá, hozzáadjuk a paradicsompürét és feltöltjük a zöldségpürével, jól összefőzzük, majd a hússzeleteket beletesszük a szószba, rátesszük a kockára vágott vajat és beleolvasztjuk. Krumplipürével vagy ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: