Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás sárgája, 14 dkg porcukor, 15 dkg puha vaj, 1
tasak vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 dl tej, 1 teáskanál citromhéj, 1 csipet
só, 1 tasak sütőpor, citromlé, 50 dkg barack.
A habhoz:
6 tojásfehérje, 18 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék,
csipet só.
Elkészítése:
A tésztához a barackot megmossuk, kimagozzuk, félbe
vágjuk. A vajat a vaníliás cukorral, a porcukorral és a tojások sárgájával
habosra kavarjuk, belekavarjuk a citromhéjat és csipet sót. Hozzáadjuk a tejet,
jól elkavarjuk, majd a citromlével felhaboztatott sütőport és a lisztet. A
tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rárakjuk a félbevágott
barackokat, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A habhoz
a tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. A felvert
tojáshabba belekavarjuk a kókuszreszeléket és a tésztára simítjuk,
visszatesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt rászárítjuk a habot. Hagyjuk
kihűlni, ekkor szeleteljük.
Tipp: a habos süteményeket könnyebb felvágni, ha a kés
pengéjét vékonyan bekenjük vajjal. Friss barack helyett kompóttal, vagy más
gyümölccsel is elkészíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése