2025. szeptember 18., csütörtök

Kókuszhabos barackos sütemény

 


Hozzávalók:

A tésztához:

6 tojás sárgája, 14 dkg porcukor, 15 dkg puha vaj, 1 tasak vaníliás cukor, 35 dkg liszt, 2 dl tej, 1 teáskanál citromhéj, 1 csipet só, 1 tasak sütőpor, citromlé, 50 dkg barack.

A habhoz:

6 tojásfehérje, 18 dkg cukor, 10 dkg kókuszreszelék, csipet só.

Elkészítése:

A tésztához a barackot megmossuk, kimagozzuk, félbe vágjuk. A vajat a vaníliás cukorral, a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kavarjuk, belekavarjuk a citromhéjat és csipet sót. Hozzáadjuk a tejet, jól elkavarjuk, majd a citromlével felhaboztatott sütőport és a lisztet. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, rárakjuk a félbevágott barackokat, majd előmelegített sütőben 175 fokon kb. 30 percig sütjük. A habhoz a tojásfehérjét csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük. A felvert tojáshabba belekavarjuk a kókuszreszeléket és a tésztára simítjuk, visszatesszük a sütőbe, és 10-15 perc alatt rászárítjuk a habot. Hagyjuk kihűlni, ekkor szeleteljük.

Tipp: a habos süteményeket könnyebb felvágni, ha a kés pengéjét vékonyan bekenjük vajjal. Friss barack helyett kompóttal, vagy más gyümölccsel is elkészíthetjük.

Nincsenek megjegyzések: