Hozzávalók:
50 dkg zöldbab, 1 kisebb karfiol, 1 fej
hagyma, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, tojásnyi zsír, 1 evőkanál liszt, só, házi
ételízesítő, 1 teáskanál cukor, 2 hámozott paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé,
pirospaprika, ecet, petrezselyemzöld.
Elkészítése:
A zöldbabot megtisztítjuk, 3-4
centiméteres darabokra vágjuk, megmossuk. A karfiolt megmossuk, rózsáira
szedjük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a
csíkokra vágott paprikát, az apróra vágott sárgarépát, és feltöltjük vízzel.
Beletesszük a zöldbabot, sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük.
Fedő alatt, lassan félpuhára főzzük, ekkor beletesszük a karfiolt is.
Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A zsírból és lisztből paprikás
rántást készítünk és berántjuk a levest. Tálalás előtt kevés cukorral, ízlés
szerint ecettel fűszerezzük. Telfölt kínálunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése