2025. szeptember 11., csütörtök

Zöldbableves karfiollal

 


Hozzávalók:

50 dkg zöldbab, 1 kisebb karfiol, 1 fej hagyma, 1 zöldpaprika, 1 sárgarépa, tojásnyi zsír, 1 evőkanál liszt, só, házi ételízesítő, 1 teáskanál cukor, 2 hámozott paradicsom vagy 1 dl paradicsomlé, pirospaprika, ecet, petrezselyemzöld.

Elkészítése:

A zöldbabot megtisztítjuk, 3-4 centiméteres darabokra vágjuk, megmossuk. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük. A hagymát apróra vágjuk, kevés zsíron üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, az apróra vágott sárgarépát, és feltöltjük vízzel. Beletesszük a zöldbabot, sóval, borssal és házi ételízesítővel fűszerezzük. Fedő alatt, lassan félpuhára főzzük, ekkor beletesszük a karfiolt is. Megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. A zsírból és lisztből paprikás rántást készítünk és berántjuk a levest. Tálalás előtt kevés cukorral, ízlés szerint ecettel fűszerezzük. Telfölt kínálunk mellé.

Nincsenek megjegyzések: