2025. szeptember 11., csütörtök

Gorgonzolás tészta dióval

 


Hozzávalók (4 személyre):

35 dkg penne vagy más tészta, 25 dkg gorgonzola, 1 cikk fokhagyma, 2 marék dió apróra vágva, szerecsendió, só, bors, petrezselyemzöld, fél dl száraz fehérbor, 10 dkg szeletelt császárszalonna,

Elkészítése:

Egy serpenyőben a csíkokra vágott császárszalonnát kisütjük, majd kiszedjük. Az olajat forrósítjuk, megpirítsuk a zúzott fokhagymát. Meglocsoljuk a borral és belevagdossuk a kisebb darabokra vagdalt gorgonzolát. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a serpenyőbe tesszük, megszórjuk a borssal, locsold meg néhány evőkanál főzővízzel, és keverjük össze a krémmel. Az apróra vágott diót egy serpenyőben, zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, majd a tésztára szórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel együtt.

Nincsenek megjegyzések: