Hozzávalók (4 személyre):
35 dkg penne vagy más tészta, 25 dkg
gorgonzola, 1 cikk fokhagyma, 2 marék dió apróra vágva, szerecsendió, só, bors,
petrezselyemzöld, fél dl száraz fehérbor, 10 dkg szeletelt császárszalonna,
Elkészítése:
Egy serpenyőben a csíkokra vágott
császárszalonnát kisütjük, majd kiszedjük. Az olajat forrósítjuk, megpirítsuk a
zúzott fokhagymát. Meglocsoljuk a borral és belevagdossuk a kisebb darabokra
vagdalt gorgonzolát. A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, majd a
serpenyőbe tesszük, megszórjuk a borssal, locsold meg néhány evőkanál
főzővízzel, és keverjük össze a krémmel. Az apróra vágott diót egy serpenyőben,
zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, majd a tésztára szórjuk az apróra vágott
petrezselyemzölddel együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése